Familjen Nygrens hemsida Eriks hemsida Evelinas hemsida Elias hemsida Emmys hemsida Eldas hemsida

Erik Nygren
Startsida
Adress och telefonnummer
Bilder
Filmer
Teknisk information
Länkar

Valid HTML 4.01!

Om tekniken på erik.nygrens.info

Server:

Compaq Proliant 3000 med 2*PIII/500 och 1 GB RAM
7 st 18 GB Ultra2 Wide-diskar (RAID0+1+hot spare)

Operativsystem:

FreeBSD 5.3-BETA1
Security-patchar efterhand som de dyker upp
Avsikten är att följa senaste releasen av FreeBSD och regelbundet bygga om med nya security-patchar (RELENG_5)

Mjukvara:

Apache 2.0.50 med mod_php4.
Knappraden till vänster är byggd med ett php-skript som håller koll på att rätt knapp är markerad och att alla knappar hänger med. Varje sida har två include-rader, och ska man addera en knapp måste man bara lägga till en rad i en styrfil och lägga upp bilderna på den nya knappen.
Alla sidor är validerade och godkända enligt W3C, men jag kan ju ha gjort något misstag och inte validerat om dem som jag borde. W3C-knappen längst ner i menyraden fungerar utmärkt för att validera om en sida.
Skulle något inte verka fungera, klicka på validator-knappen och se vad den säger. Är det OK där måste jag nog rekommendera en bättre webläsare, men säger W3C-validatorn att det är fel ska jag såklart fixa om det går. Skicka isåfall ett mail bara!
Jag har försökt få det att se vettigt ut på vilken browser som helst, men har bara testat på Internet Explorer (vilket dessutom är det klart vanligaste i mina loggar :)
Om någon vill ha källkoden till skripten går det bra. Bara skicka ett mail och be om den..

Diagram:

Tillväxtdiagrammet på http://evelina.nygrens.info är skrivet i PHP4 med GD2-stöd.
Tar-boll med php-skript, datafil och lite annat finns här
Skriptet som ritar diagrammet använder en enkel datafil som styr de viktigaste delarna i diagrammet. Övriga inställningar måste sättas som variabler i början av skriptet, eller genom att kommentera ut/skriva om valda delar.
Dålig struktur, men ganska mycket kommentarer bör göra det möjligt att använda för den som har lust.
En speciell varning kanske är på sin plats gällande typsnittet - det krävs en fullständig sökväg till det för att GD2 ska fatta galoppen, saknas den blir det rätt mycket varningar och ingen text i diagrammet. Tänk också på att output.png (utfilen som diagrammet hamnar i) måste vara skrivbar från webserver-processen
Detaljer om hur datafilen ska se ut finns som kommentarer i början av skriptet.
Bilden diagrambakgrund.png är mall för diagrammet - den bestämmer alltså hur stort diagrammet blir liksom vilken bakgrundsbild det ska få. Den inkluderade är extremt enkel - bara en toning från gult mot vitt.